Sygdom

Det er vigtigt at holde syge eller udmattede børn hjemme (f.eks hvis dit barn ikke har sovet hele natten.) Bliver dit barn syg i løbet af dagen, vil jeg ringe til dig, så du kan komme og hente barnet. Det er ikke kun termometeret der afgør om dit barn er syg.


Dit barn skal være frisk og veloplagt når i kommer i Troldestuen. Ellers bliver det en rigitg træls dag for dit barn og de andre børn. 


Bryd smittekæden

Sørg for at dit barn får rent tøj på hver dag, så undgår vi også evt. smitte fra større søskende eller 

andre familiemedlemmer.  Sørg for at holde sengetøg og barnevogn rent.


Hjælp med at bryde smittekæden ved at holde dit syge barn hjemme. Så undgår vi sammen at de andre børn bliver smittede, og undgår at jeg bliver smittede og er fri for at lukke Troldestuen.






____________________________________

Raskmeldelse af dit barn skal ske

dagen før barnet er klar til at komme,

senest kl.19.00.

_____________________________________







  • Hvis barnet får øjenbetændelse, må barnet komme, når det har været i behandling i 2 døgn.
  • Har barnet opkast og/ eller diarré, må barnet ikke komme, før 48 timer efter sidste symptom. 
  • Har jeres barn feber, som er over 38 grader, skal det også holdes hjemme. Barnet må komme 24 timer efter feberen har lagt sig.  
  • Hånd, fod og mundsyge er meget smitsomt, og ofte smitter virussen inden den bryder ud, men også når den er udbrudt. Barnet må komme når det er rask. Det vil sige når der ikke er kommet flere blære og der er kommet skroper på. Så vi sammen kan mindske riskoen for at flere bliver smittet.
  • Skoldkopper: barnet må komme 2 døgn efter at der ikke er kommet flere blære samt at der er kommet skorper på. 
  • Forkølekse kan også være en slem en virus der ligger hele holdet ned. Hjælp med at bryde smittekæden ved at holde dit barn hjemme.
  • Ved diarre og ingen andre symptomer er barnet rask 24 timer efter første normale ble.


Jeg følger sundhedsstyrelsens retningslinjer, og ikke din læge. Med op til fem forskellige familier er der fem forskellige holdninger fra hvert lægehus. 


Jeg henviser til sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan læse mere om sygdomme hos børn


https://sundhedsstyrelsen.dk/~/media/218F8342350D401680A5F35EF5FCCAB5.ashx


Det er værd at tænke på, at et sløjt barn måske fungerer fint derhjemme, hvor i forældre er i nærheden, men hverdagen i en daginstitution kræver større overskud, både fysisk og mentalt.


Skulle det ske at jeg bliver syg - skal du selv sørge for pasning til dit barn.




Panodil

Jeg modtager ikke børn på panodil



Dit barn har feber,  Dvs. noget driller siden barnet har feber. Hos børn er det langt de fleste gange virus som smitter. Det gør det også selvom feberen er trykket på panodil, og smittekæderne vil brede sig i Troldestuen.


Panodil er febernedsættende, men brugen af panodil får temperaturen til at stige hurtigt når virkningen ophører. Dette er ikke nødvendigvis hvad der udløser feberkramper, men det er ikke unormalt, at dem der oplever feberkramper hos deres børn, oplever dem i forbindelse med hurtig temperaturstigning.


Panodil er også smertestillende. Så selvom man måske har givet panodil mhp. feber, så vil den samtidig virke smertestillende.

Hvis barnet slår sig i Troldestuen, kan det besværliggøre observationen af barnet, hvis de i forvejen er på smertestillende.


Dette vil mildne normalt større smertefølelse og alvorligere ulykker

som brud eller hjernerystelse kan overses.



Børn må komme igen 24 timer efter normal temperatur